En plantskola är en värld av växter, odling, trender, marknadsfrågor och rådgivning.
Växtforum är de svenska odlingsplantskolornas webbplats.
Välkommen!

Hela plantskolan kommer till mässan

Publicerad: 2016-09-28 Hur visar man upp ett brett sortiment från egen, miljövänlig odling på några få kvadratmeter monteryta? Hallbergs Plantskola satsar på bildspel på Elmia Garden.
Hela plantskolan kommer till mässan En mångfald av hortensior på Hallbergs Plantskola.

Bilderna ger dig chans att bekanta dig både med företaget i västgötska Nossebro och med ett urval av deras växter. Produktionen spänner över ett brett spektrum av träd, buskar och barrväxter, och dessutom gräs och perenner i solitärstorlek. Allt odlas i kruka och odlingen sträcker sig över ungefär 7 hektar. Inte minst utbudet av egenodlade barrväxter är något att fördjupa sig i.

Henrik Andersson och Maria Nielsen som driver Hallbergs Plantskola är sanna växtmänniskor, och kanske är det förklaringen till det stora sortimentet. Det finns som bekant en aldrig sinande ström av växter som är intressanta att odla, använda och sprida information om.

– Växtkunskap och kundfokus hör till våra styrkor. På mässan vill vi också gärna berätta om vårt förebyggande växtskyddsarbete. Att i odlingen lägga sig vinn om att ge varje planta de bästa förutsättningarna utifrån dess behov är det första och viktigaste steget mot friska och starka växter. Det kommer vi väldigt långt med. Att samarbeta med alla de organismer som finns naturligt i landskapet och i plantskolan är nästa viktiga steg, säger Maria.

Maria NielsenStig Järnehäll och Henrik AnderssonFöretaget levererar idag framför allt till den regionala marknaden i västra Sverige, men så behöver det ju inte förbli, resonerar de.

– Vi hoppas förstås träffa de kunder vi har idag på mässan, men vi hoppas också kunna knyta kontakter med nya, och även från andra delar av landet, säger Henrik Andersson.

Hallbergs plantskola hittar du (förstås) i Svenska Plantskolors monter D07:62! Där träffar du Henrik Andersson och Stig Järnehäll.

Hela Hallbergs.Svartginst 'Cyni'

Trädodling.

Foto: Hallbergs Plantskola och Berit Haggren

Gå tillbaka